OKOK

Flæskeklanner er alvorlige skadedyr

Det er vigtigt at bekæmpe flæskeklanner, så snart skadedyret opdages, da de hurtigt spreder sig til flere rum - endda ejendomme - og kan gøre store skader på bygningen ved at gnave i træværket i deres søgende på føde.

De er bestemt ikke lette at bekæmpe, hvorfor vi anbefaler, at du straks kontakter en skadedyrsspecialist, der kan bekæmpe dem ved hjælp af sprøjtning, inden skaden bliver alvorlig.

Information om flæskeklanner

Flæskeklanner bliver omkring 7-9 mm, er brunsorte og har et takket lysebrunt tværbånd på halvdelen af deres ryg. Æggene lægges i dødt kød, hvilket laverne efterfølgende udklækkes og lever i. Larverne er mørkebrune og har to klintkroge på det bagerste stykke af dens krop. Det tager dem omkring en måned at udvikle sig til fuldvoksne larver.

Herefter søger billerne mod fødevarer som saltet- og røget kød, fiskemel og tørkost som fx hundekiks. Ligesom de selvfølgelig også kan findes i et kadaver eller duereder på loftet. Især minkfarme og på lagre med dyrefoder beskadiges af flæskeklanner, da de på disse steder hurtigt kan formere sig til flere tusinde.

Formindsk skaden og forsikring!

Da billerne hurtigt formerer sig, råder vi til, at du straks informerer naboer om forekommesten af skadedyret - særligt hvis du bor i tætte beboelsesområder såsom etagebyggeri eller rækkehus. For at mindske den potentielle invasion, er det vigtigt, at I straks foretager en grundig rengøring og samtidig tjekker, om der ligger nogle døde dyr i eller ved ejendommene.

Hvis flæskeklannerne har ødelagt den bærende konstruktion i et træværk, er der umiddelbart stor sandsynlighed for, at din forsikring dækker, men inden det kommer så vidt, kan du selvfølgelig kontakte AJ Skadedyrskontrol på mail service@ajko eller telefon 50 30 11 11.

Lad os ringe eller skrive til dig
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer eller email Skriv venligst et telefonnummer eller email
Skriv venligst dit postnummer