Borebiller bekæmpelse

Effektiv og certificeret behandling. Vi hjælper dig med at få styr på dine problemer med borebiller

Borebiller i træ, møbler mv.

Vi tilbyder landsdækkende borebille bekæmpelse, som forhindrer større skade på din ejendom og møbler. Et angreb skal bekæmpes hurtigt for at undgå, at problemet spreder sig.

I første omgang vil dine møbler gå i stykker, men dernæst kan billerne også angribe husets træværk. Borebiller i træværk kan i værste fald betyde, at det går ud over husets stabilitet.

Det er derfor vigtigt, at borebille bekæmpelse sker i tide. Opdager du et angreb på din bygning, skal du kontakte os med det samme. Herunder kan du læse mere info om borebiller.

Professionel bekæmpelse af borebiller

Vi står klar med en korrekt og effektiv behandling, der hjælper dig af med skadedyrene. Du træffer os på telefon  50 30 11 11  eller på mail service@ajko.dk. Vi har 30 års garanti på vores services og er specialister i behandling af borebiller.

Lad os ringe eller skrive til dig
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer Skriv venligst enten et telefonnummer eller en email.

Certificeret behandling af Miljøstyrelsen

Vores skadedyrsbehandling er godkendt og certificeret af miljøstyrelsen. Vi har stort fokus på altid at udføre et fagligt korrekt og grundigt stykke arbejde.

Vi er desuden medlem af brancheforeningen for Skadedyrsfirmaer. Brancheforeningen sikrer, at dets medlemmer altid skal leve op til høje standarder og kontrol i forhold til, hvordan bekæmpelsesmidler håndteres. Det gælder blandt andet vores håndtering og behandling mod borebiller.

Hvad er borebiller?

Det er en bille, der angriber træværk, særligt bløde træsorter - den kaldes derfor også træorm. Der findes mange arter af dette skadedyr, men det typiske eksemplar er et lille brunt insekt med stribede punktstriber på dens dækvinger.

Den lever både inden- og udendørs. Indendørs findes borebiller i træværk. Meget ofte i vinduskarmene, fordi den kan flyve og kommer ind via f.eks. åbne vinduer. Den ses mest om sommeren fra juni til august, hvor den lægger sine æg i træværket under et borebillesangreb. Den lægger i omegnen af 20-60 æg.

Når æggene udklækkes, bliver det til små larver, som intensiverer borebilleangrebet. De små larver begynder nemlig straks at spise sig igennem træet, og det kan de gøre i mange år - faktisk kan et borebilleangreb være i gang i helt op til otte år! Borebiller bekæmpelse skal altså udføres straks, når borebiller i træværk opdages.

De formerer sig hurtigt, hvis de lever i de rette omgivelser. Det er derfor vigtigt, at du i tide sørger for at få en professionel bekæmpelse af borebiller, der sætter en stopper for problemet med borebilleangreb en gang for alle.

Din browser understøtter ikke video

Udsatte områder

Måden du blandt andet kan spotte, om der er borebiller i træværk, er ved kigge efter små huller i træværket. Små huller vidner nemlig om, at et borebilleangreb er i gang. Nogle steder er mere udsatte for borebilleangreb end andre. Har du mistanke om et angreb, skal du derfor være ekstra opmærksom på disse steder:

  • Træværk og inventar i køkkener og kælderrum
  • Udhuse og stalde
  • Tørrelofter
  • Kirker
  • Stuen - ved fodpaneler, træværk og møbler

Kan du selv gøre noget for at bekæmpe borebiller?

Opdager du et borebilleangreb i et møbel, kan du bremse angrebet ved at flytte møblet til et varmt og tørt sted. De små insekter bryder sig nemlig ikke om et tørt og varmt klima, og en plads ved radiatoren eller pejsen kan derfor stoppe borebiller i træværket.

De trives istedet i et fugtigt og køligere miljø, særligt vindueskammen er udsat for borebilleangreb - og der er bekæmpelse af borebiller ikke ligeså let. Derfor er det en god idé at få en professionel behandling mod borebiller, hvis ulykken er ude, og din bolig er udsat for et borebilleangreb, eller du finder borebiller i træværk andre steder.

Skulle et par af de små skadedyr undslippe de varme og tørre omgivelser og istedet finder vej frem til mere optimale forhold - såsom vindueskarmen, som du ikke lige kan flytte rundt på - kan de formere sig lynhurtigt. Og så vil du hurtigt opleve, at borebilleangrebet er vokset markant. Bekæmpelse af borebiller skal derfor tages meget seriøst.

Derudover kan borebille bekæmpelse foretaget af en professionel fagmand bidrage til, at du ikke får nye borebilleangreb, da vi har midler, der både forebygger og bekæmper borebilleangreb. Kontakt vores fagmand og få professionel hjælp.

Effektiv behandling borebiller

Det inficerede træ samt det raske træ overfladebehandles to gange med et specielt insekt- og imprægneringsmiddel. Det er dybt indtrængende og både forebygger og bekæmper. Skal skaderne minimeres, skal behandlingen ske med det samme. Vores specielle træbeskyttelsesmiddel er godkendt af Miljøministeriet til bekæmpelse af borebiller.

Hvad koster bekæmpelse af borebiller?

Behandlingen afhænger af problemets omfang, men en god borebiller behandling pris bør i vores optik være tilgængelig for alle. Derfor har vi - i forhold til mange af vores konkurrenter - skruet ned for vores borebiller bekæmpelse pris. Er du blevet udsat for et borebilleangreb, er du altid meget velkommen til at kontakte os og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig. Vi kan tilbyde en favorabel borebiller bekæmpelse pris og har stor erfaring i at arbejde med skadedyrsbekæmpelse i hele landet.

Forebyg nye borebilleangreb

Efter at du har fået foretaget en behandling, er det vigtigt, at du forebygger nye angreb andre steder i boligen. Da billerne lever bedst ved høj fugtighed, kan du mindske sandsynligheden for et nyt angreb ved at holde en lav fugtighed i din bolig.

Hør mere om behandling af borebiller

Vi står altid parat til at hjælpe dig, hvis du har brug for bekæmpelse af skadedyr i din ejendom. Vi udfører en hurtig og effektiv bekæmpelse.

AJ Skadedyrskontrol udvikler en professionel behandlingsstrategi for hver enkelt kunde og tager udgangspunkt i den konkrete sag, hvor vi har en skadedyrsspecialist tilknyttet. Det er helt afgørende, at der bliver taget de korrekte skridt, da mangelfuld - eller direkte forkert - behandling kan have negative konsekvenser, grundet borebillens hurtige formeringsevne.

Kontakt os på mail service@ajko.dk eller ring til os på  50 30 11 11

Fakta om borebillen

Borebiller er glade for træ. De bløde træsorter, som billerne foretrækker, har gerne en høj fugtighed med højt vandindhold. Foretrukne træsorter kan være både løvtræ og nåletræ. Også krydsfiner, træfiberplader og papirvarer kan larverne leve både af og i og forårsage store skader på møbler og tagkonstruktioner.

Gulvbrædder, skabslåger og instrumenter i træ kan også være i risikozonen, når hjemmet er udsat for borebilleangreb. Borehullerne i træet har et omfang på 1-2 millimeter og er et tydeligt tegn på, at træet er angrebet af træborende insekter. Kommer der løbende flere borehuller i træet, er det et tydeligt tegn på aktive biller, som bør bekæmpes for at undgå formering og spredning til andre træemner.

Sådan ser borebillen ud

Insektet er 3.5 millimeter langt og er især synligt i sommerhalvåret, hvor det voksne insekt kravler rundt på træet, som det tidligere har levet i. Selve larverne har en buet facon og er hvidlige eller gullige i farven.

Uudklækkede æg kan være svære at spotte

Æg, der endnu ikke er udklækket, og små larver kan gemme sig inde i det udhulede træ. Andre tegn på borebiller er døde biller nær det angrebne træværk, og at kanter og hjørner på træet er smuldret. Hold også øje med små pyramideformede bunker af gulligt borestøv og boremel fra billerne.

Kend borebillens stadier

Ægstadiet: De voksne biller lægger deres æg i træværkets huller og sprækker.

Larvestadiet: Æggene udklækkes efter et par uger, hvorefter larverne starter med at æde af træet og gnaver lange færdselsgange i træet. Hvis de ikke bekæmpes, kan de leve på denne vis i op til 4 år og dermed udrette stor skade på træværket.

Puppestadiet: Når billen er fuldvoksen, vil den bevæge sig op med overfladen på træet og forpuppe sig der.

Den voksne borebille: De voksne insekters levetid er op til få uger, hvor de som flyvefærdige kan sprede sig.

Hold igen med husrådene

Et ældre og velkendt husråd er petroleum til bekæmpelse af borebiller, men det er ikke et råd, der har en påvist effekt eller kan anbefales. Petroleum er brandfarligt, og I stedet anbefaler vi, at du kontakter en professionel fagmand, som har de rette miljøgodkendte midler og viden inden for området.