Ramt af borebilleangreb? Effektiv bekæmpelse af borebiller

Effektiv og certificeret behandling. Vi hjælper dig med at få styr på dine problemer med borebiller

Borebiller i træ, møbler mv.

Bekæmpelse af borebiller - hurtig og effektivt. Se info om borebillen og læs om, hvad du selv kan gøre. Et borebilleangreb bør bekæmpes hurtigt, så du undgår, at problemet spreder sig. AJ Skadedyrskontrol har over 20 års erfaring med landsdækkende bekæmpelse af borebiller i træværk og møbler.

Vi er certificerede og godkendt af Miljøstyrelsen. Som medlem af Brancheforeningen for skadedyrsfirmaer er du sikret, at vi overholder god virksomhedsskik og udfører en faglig korrekt behandling med godkendte bekæmpelsesmidler.

Vi kan tilbyde en attraktiv pris på bekæmpelse af borebiller og har stor erfaring med at udrydde skadedyr i hele landet.

Bekæmpelse af borebiller med garanti

Vi står klar med en korrekt og effektiv behandling, der hjælper dig af med de træborende insekter. Du træffer os på telefon  50 30 11 11  eller på mail service@ajko.dk. Vi har 30 års garanti på vores services og er specialister i behandling af borebiller.

Lad os ringe eller skrive til dig
Skriv venligst dit navn
Skriv venligst dit telefonnummer Skriv venligst enten et telefonnummer eller en email.

Det er vigtigt at få udryddet alle borebiller, ellers vender problemet sandsynligvis tilbage. Du kan her læse mere om, hvordan du undgår borebilleangreb, forhindrer skader på din ejendom, og hvornår der er brug for professionel borebille bekæmpelse fra en skadedyrsbekæmper.

Hvad er borebiller?

Det er en bille, der angriber træværk, særligt bløde træsorter - den kaldes også træorm eller trælarve, før den når billestadiet og kan flyve. Der findes mange arter af dette skadedyr, men det typiske eksemplar er et lille brunt insekt med stribede punktstriber på dens dækvinger.

Sådan ser borebillen ud

Insektet er 3.5 millimeter langt og er især synligt i sommerhalvåret, hvor det voksne insekt kravler rundt på træet, som det tidligere har levet i. Selve larverne har en buet facon og er hvidlige eller gullige i farven.

Borebillen lever både indendørs og udendørs, hvor den findes i træværk. Meget ofte ses den i vinduskarmene, fordi den kan flyve og kommer ind via f.eks. åbne vinduer. Den ses mest om sommeren fra juni til august, hvor den lægger sine æg i træværket under et borebillesangreb. Den lægger i omegnen af 20-60 æg.

Når æggene udklækkes, bliver det til små larver, som intensiverer borebilleangrebet. De små larver begynder nemlig straks at spise sig igennem træet, og det kan de gøre i mange år - faktisk kan et borebilleangreb være i gang i helt op til otte år! Borebiller bekæmpelse skal altså udføres straks, når borebiller i træværk opdages.

De formerer sig hurtigt, hvis de lever i de rette omgivelser. Det er derfor vigtigt, at du i tide sørger for at få en professionel bekæmpelse af borebiller i tagkonstruktion og andet træ, der sætter en stopper for problemet med borebilleangreb en gang for alle.

Din browser understøtter ikke video

Certificeret og godkendt af Miljøstyrelsen

Vores midler til skadedyrsbehandling er godkendt, og vi er certificeret af Miljøstyrelsen. Vi råder over det nødvendige specialudstyr og har et stort fokus på altid at udføre et fagligt korrekt og grundigt stykke arbejde.

Vi er medlem af Brancheforeningen for skadedyrsfirmaer, som sikrer en behandling af høj kvalitet og den nødvendige faglige viden inden for området. Brancheforeningen sikrer, at dens medlemmer altid lever op til de højeste standarder og kontrol i forhold til, hvordan borebiller bekæmpelsesmidler håndteres. Det gælder også vores håndtering og behandling mod borebiller.

Udsatte områder

I første omgang vil dine møbler gå i stykker, men dernæst kan billerne også angribe husets træværk. Borebiller i træværk kan i værste fald betyde, at det går ud over husets stabilitet.

Det er derfor vigtigt, at borebille bekæmpelse sker i tide. Opdager du et angreb på din bygning, skal du kontakte os med det samme. Borebiller kan også æde træmøbler, instrumenter, spær og lægter i husets tagkonstruktion. Herunder kan du læse, hvordan du spotter borebiller.

Måden du blandt andet kan spotte, om der er borebiller i træværk, er ved kigge efter små huller i træværket. Små huller vidner nemlig om, at et borebilleangreb er i gang. Nogle steder er mere udsatte for borebilleangreb end andre - oftest kølige rum med høj luftfugtighed. Har du mistanke om et angreb, skal du derfor være ekstra opmærksom på disse steder:

  • Træværk og inventar i køkkener og kælderrum
  • Stuen - ved fodpaneler, træværk og møbler
  • Udhuse, redskabsrum og stalde
  • Tørrelofter
  • Kirker

Hvad kan du selv gøre for at bekæmpe borebiller?

Opdager du et borebilleangreb i et møbel, kan du bremse angrebet ved at flytte møblet til et varmt og tørt sted. De små insekter bryder sig nemlig ikke om et tørt og varmt klima, og en plads ved radiatoren eller pejsen kan derfor stoppe borebiller i træværket.

Billerne trives i et fugtigt og køligere miljø, særligt vindueskammen er udsat for borebilleangreb - og der er bekæmpelse af borebiller ikke ligeså let. En professionel insektbekæmper har specialudstyr til behandlingen. Derfor er det en god idé at få foretaget en professionel behandling mod borebiller, hvis din bolig er udsat for et borebilleangreb, eller du finder borebiller i træværk andre steder.

Skulle et par af de små skadedyr undslippe de varme og tørre omgivelser og istedet finder vej frem til mere optimale forhold - såsom vindueskarmen, som du ikke lige kan flytte rundt på - kan de formere sig lynhurtigt. Og så vil du hurtigt opleve, at borebilleangrebet er vokset markant. Bekæmpelse af borebiller skal derfor tages meget seriøst.

Borebille bekæmpelse foretaget af en professionel fagmand bidrage til, at du ikke får nye borebilleangreb, da vi har midler, der både forebygger og bekæmper borebilleangreb. Har du et større borebilleangreb, så kan det være nødvendigt med en professionel insektbekæmper. Kontakt vores fagmand og få professionel hjælp.

Sådan forebygger du nye borebilleangreb

Efter at du har fået foretaget en behandling, er det vigtigt, at du forebygger nye angreb andre steder i boligen. Da billerne lever bedst ved høj fugtighed, kan du mindske sandsynligheden for et nyt angreb ved at holde en lav fugtighed i din bolig. Du kan derfor med fordel sørge for god ventilation, hyppig udluftning og opvarmning af rummet.

Sådan bekæmper vi borebiller

Det inficerede træ samt det raske træ overfladebehandles to gange med et specielt insekt- og imprægneringsmiddel. Det er dybt indtrængende og både forebygger og bekæmper. Skal skaderne minimeres, skal behandlingen ske med det samme. Vores specielle træbeskyttelsesmiddel er godkendt af Miljøministeriet til bekæmpelse af borebiller.

Hvad koster bekæmpelse af borebiller?

Behandlingen afhænger af problemets omfang, men en god borebiller behandling pris bør i vores optik være tilgængelig for alle. Derfor har vi - i forhold til mange af vores konkurrenter - skruet ned for vores pris på bekæmpelse af borebiller, da vi ikke råder over dyre domiciler og andre fordyrende forhold. Er du blevet udsat for et borebilleangreb, er du altid meget velkommen til at kontakte os og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

Hør mere om behandling af borebiller

Vi står altid parat til at hjælpe dig, hvis du har brug for bekæmpelse af skadedyr i din ejendom. Vi udfører en hurtig og effektiv bekæmpelse.

AJ Skadedyrskontrol udvikler en professionel behandlingsstrategi for hver enkelt kunde og tager udgangspunkt i den konkrete sag, hvor vi har en skadedyrsspecialist tilknyttet. Det er helt afgørende, at der bliver taget de korrekte skridt, da mangelfuld - eller direkte forkert - behandling kan have negative konsekvenser, grundet borebillens hurtige formeringsevne.

Kontakt os på mail service@ajko.dk eller ring til os på  50 30 11 11

Fakta om borebillen

Borebiller er glade for træ. De bløde træsorter, som billerne foretrækker, har gerne en høj fugtighed med højt vandindhold. Foretrukne træsorter kan være både løvtræ og nåletræ. Også krydsfiner, træfiberplader og papirvarer kan larverne leve både af og i og forårsage store skader på møbler og tagkonstruktioner.

Gulvbrædder, skabslåger og instrumenter i træ kan også være i risikozonen, når hjemmet er udsat for borebilleangreb. Borehullerne i træet har et omfang på 1-2 millimeter og er et tydeligt tegn på, at træet er angrebet af træborende insekter. Kommer der løbende flere borehuller i træet, er det et tydeligt tegn på aktive biller, som bør bekæmpes for at undgå formering og spredning til andre træemner.

Uudklækkede æg kan være svære at spotte

Æg, der endnu ikke er udklækket, og små larver kan gemme sig længe inde i det udhulede træ. Andre tegn på borebiller er døde biller nær det angrebne træværk, og at kanter og hjørner på træet er smuldret. Hold også øje med små pyramideformede bunker af gulligt borestøv og boremel fra billerne. Du kan være opmærksom på, om der kommer nye borehuller i træværket, for så er larver og biller fortsat aktive, og behandling bør sættes ind.

Hvordan lever borebillen?

Ægstadiet: De voksne biller lægger deres æg i træværkets huller og sprækker. Larvestadiet: Æggene udklækkes efter et par uger, hvorefter larverne starter med at æde af træet og gnaver lange færdselsgange i træet. Hvis de ikke bekæmpes, kan de leve på denne vis i op til 4 år og dermed udrette stor skade på træværket. Puppestadiet: Når billen er fuldvoksen, vil den bevæge sig op med overfladen på træet og forpuppe sig der. Den voksne borebille: De voksne insekters levetid er op til få uger, hvor de som flyvefærdige hurtigt kan sprede sig.

Dækker forsikringen mod borebiller?

Som udgangspunkt skal du ikke forvente, at din standardforsikring dækker borebillebekæmpelse. Har du en udvidet husforsikring, som omfatter svampe- og insektdækning, bør du kontakte dit forsikringsselskab og høre, om de dækker omkostningerne ved behandling af borebillerne.

Hold igen med husrådene

Et ældre og velkendt husråd er petroleum til bekæmpelse af borebiller, men det er ikke et råd, der har en påvist effekt eller kan anbefales. Petroleum er brandfarligt, og I stedet anbefaler vi, at du kontakter en professionel fagmand, som har de rette miljøgodkendte midler og viden inden for området.

Få et gratis tilbud på borebillebekæmpelse

Har du brug for professionel borebillebekæmpelse til en rimelig pris? AJ Skadedyrskontrol har mere end 20 års erfaring med effektiv og godkendt skadedyrsbekæmpelse. Vi giver garanti på din behandling og står klar til at hjælpe i hele landet.